tenger gyümölcsei rizzsel
Hozzávalók:

30 dkg mirelit tenger gyümölcsei
pár csepp olaj

2 dl főzőkrém/jó minőségű főzőtejszín
15 dkg rizs
víz




Elkészítés:
Egy bevonatos serpenyőbe pár csepp olajt teszünk, enyhén felhevítjük. A felolvasztott és lecsöpögtetett tenger gyümölcseit a serpenyőbe tesszük és közepes lángon 8 - 10 percig sütjük. Ezután sóval ízesítjük majd hozzáöntjük a főzőkrémet és további 5 percig főzzük.
Elkészítjük a rizst köretnek. A rizst lemossuk, egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy az kb 2 cm magasan ellepje. Sóval ízesítjük, majd felforraljuk és takarék lángon, többszöri kevergetés mellett készre főzzük. A rizs akkor lesz jó, ha elfő a leve, a szemek puhák és „pergősek” lesznek. Tálaláskor a rizst kisebb szűrő/porcukor szóró segítségével formázhatjuk, a tejszínes tenger gyümölcseit ezzel együtt tálaljuk.
Szakács: Nemes-Pádár Csilla
2 szavazat
<< Vissza a receptekhez