töltött fasírt
Hozzávalók:

60 dkg darált sertés hús
4 szelet kenyér
piros paprika
őrölt bors
őrölt kömény

3-4 gerezd zúzott fokhagyma
10 db főtt tojás
1 db nyers tojás
víz (kenyér áztatáshoz)

Elkészítés:

A kenyér szeleteket vízbe tesszük pár másodpercre, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és egy keverő tálba helyezzük. Ehhez hozzáadjuk a húst, a nyers tojást, majd ízlés szerint piros paprikát, őrölt borsot, őrölt köményt, a zúzott fokhagymát és sót. Ezeket jól összedolgozzuk. 10 db tojást megfőzünk, meghámozunk. A fasírt egy részét a tepsi aljába tesszük. Kb 1,5 cm vastagon és 10-12 cm szélesen, 35-40 cm hosszan. Erre rátesszük a főtt tojásokat hosszában, majd a megmaradt fasírt hússal beborítjuk azokat. Sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Szakács: Nemes-Pádár Csilla
2 szavazat
<< Vissza a receptekhez