zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével
Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
2 dl étolaj
5 szál petrezselyem zöldje
5 szál metélőhagyma
1 szál rozmaring
2 dk burgonya
víz
10 dkg teavaj
kb 2 dl tej


Elkészítés:

A petrezselyem zöldjét, a metélőhagymást és a rozmaringot apróra vágjuk. Az étolajat egy tálba öntjük, hozzá keverjük az apróra vágott zöldfűszereket és 2 csipet sót. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük majd az olajos pácba tesszük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A pácolt csirkemellet teflonos bevonatú grill serpenyőben megsütjük. Köretnek burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Szakács: Nemes-Pádár Csilla
2 szavazat
<< Vissza a receptekhez