Recept

Finom köret, ami nem hízlal és akár cukorbeteg is fogyaszhatják!

 Fotó: margouillatphotos

Az élénk színű, fűszeres, selymes édesburgonya-püré nagyon ízletes és különleges köret. Remek alternatívája lehet a hagyományos krumplipürének.

Ha krumpli helyett édesburgonyát eszel a húsok mellé, garantáltan nem fogsz hízni. Ezt még cukorbetegek is fogyaszthatják. A rendkívül egészséges édesburgonya akár ünnepi fogások mellé is kiváló. Pulykához, halhoz, csirkéhez illik leginkább. Fűszerezve, selymesen senkinek sem fog csalódást okozni. A dió még jobban kiemeli karakteres ízét.

Édesburgonya-püré dióval
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg édesburgonya
1 dl tej
1 dl tejszín
2 teáskanál vaj
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál

1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendióbors
dió

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
Az édesburgonyát pucold meg, vágd fel kisebb darabokra, és önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Főzd meg közepes lángon körülbelül 18-20 perc alatt. Amikor jó puha, vedd le a tűzről, és még melegen törd össze krumplinyomóval.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, az olívaolajat, add hozzá a vajat, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd krémesítsd botmixerrel. Tálaláskor szórd meg diódarabkákkal. Még finomabb lesz, ha előtte egy kicsit meg is pirítod.

Forrás:
Femina.hu

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.