RECEPT

Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel, ami mindenki kedvencévé válhat pillanatok alatt.

Hozzávalók négy személy részére:

20 dkg jázminrizs

1 kg filézett csirkemell bőr nélkül

2,5 dl főzőtejszín

3 db szárzeller

1 db fehérrépa

1 db sárgarépa

Tengeri só

Őrölt bors

 

 

recept2

 

 

Elkészítés:

A megmosott csirkemelleket szeleteljük fel csíkokra vagy kockákra, valamint a zöldségeket is tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A csirkemellet egy serpenyőben süssük meg, amíg megpirulnak. A rizst és külön a zöldségeket pároljuk addig, amíg megpuhulnak. A csirkemellekhez öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel, amíg besűrűsödik a tejszín. Ízlés szerint sóval és őrölt borssal ízesítsük. Ezután keverjük bele a párolt zöldségeket is. Tálaláskor halmozzuk a rizst a tányérra, és szedjük rá egy adagot a tejszínes-zöldséges csirkéből. Tetejét petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Tápérték egy adagban: 

  • Energia: 603 kcal
  • Szénhidrát: 53 g
  • Fehérje: 37 g
  • Zsír: 27 g

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.