RECEPT
Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel, ami mindenki kedvencévé válhat pillanatok alatt.
Hozzávalók négy személy részére:
20 dkg jázminrizs
1 kg filézett csirkemell bőr nélkül
2,5 dl főzőtejszín
3 db szárzeller
1 db fehérrépa
1 db sárgarépa
Tengeri só
Őrölt bors
Elkészítés:
A megmosott csirkemelleket szeleteljük fel csíkokra vagy kockákra, valamint a zöldségeket is tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A csirkemellet egy serpenyőben süssük meg, amíg megpirulnak. A rizst és külön a zöldségeket pároljuk addig, amíg megpuhulnak. A csirkemellekhez öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel, amíg besűrűsödik a tejszín. Ízlés szerint sóval és őrölt borssal ízesítsük. Ezután keverjük bele a párolt zöldségeket is. Tálaláskor halmozzuk a rizst a tányérra, és szedjük rá egy adagot a tejszínes-zöldséges csirkéből. Tetejét petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Tápérték egy adagban:
- Energia: 603 kcal
- Szénhidrát: 53 g
- Fehérje: 37 g
- Zsír: 27 g
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!