RECEPT
Megunhatatlan kekszes tejszínes tonhal zellerrel és barna rizzsel.
Hozzávalók négy személy részére:
300 g tonhalkonzerv
400 g barna rizs
2 evőkanál vaj
1 szál szárzeller
10 db sós kréker keksz
6 dl zsírszegény tej
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanálnyi vágott kapor
Tengeri só,
őrölt bors
Elkészítés:
Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt szárzellert, amit üvegesre párolunk. A lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük a kaporral, a sóval és a frissen őrölt borssal. A barna rizst pároljuk puhára, adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze. Tegyük egy tepsibe a tonhalas rizst, amit leöntünk a zelleres mártással. A tetejét megszórjuk az apró darabokra zúzott keksszel. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig süssük össze.
Tápérték egy adagban:
- Energia: 334 kcal
- Szénhidrát: 43 g
- Fehérje: 18 g
- Zsír: 10 g
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!