Időjárás

Továbbra is marad a kánikula, azonban néhány helyen kialakulhatnak záporok

 

Szerdán nem érkezik front hazánkba, azonban néhány helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Ettől függetlenül sok napsütésre számolhatunk, kánikula lesz. A szél élénk északi lesz.

 

Hajnalban 16, 22 fok várható, míg a hőmérséklet csúcsértéke napközben a 26, 31 fokot fogja majd elérni. Késő estére 18, 26 fokra hűl vissza a levegő hőmérséklete.

 

ORVOSMETEROLÓGIA

Szerdán nem érkezik front hazánkba, azonban a több napja tartó folyamatos kánikula miatt kellemetlen tünetre számíthatnak az arra érzékenyek. Általános lesz a görcsös fejfájás, a migrének kialakulása. Fáradtak, álmosak, bágyadtak lehetünk.

Alvászavarok is felléphetnek. Jelentősen csökkent most a fizikai és szellemi munkavégző-képesség. A nagy meleg miatt keringési zavarok jelentkezhetnek, amelyek főleg a szívbetegeket és az időseket érheti majd kellemetlenül.

Az UV-sugárzás rendkívül magas lesz, így mindenképpen használjon fényvédőt! Törekedjen a megfelelő folyadékmennyiségére is. Igyon meg legalább 2-3 liter vizet, azonban kerülje a magas koffeintartalmú italok fogyasztását, valamint a cukros üdítőket is!

Kerülje a nehéz, zsíros ételeket és fogyasszon sok zöldséget, valamint gyümölcsöt! A koronavírus elkerülése végett továbbra is törekedjen a higiéniára, viseljen maszkot és mosson gyakran kezet!

 

KÖZLEKEDÉSMETEROLÓGIA

A közlekedés során befolyásoló tényező lehet az alacsony, vakító napállás, valamint a néhány helyen kialakuló esőzések. Vezessen óvatosan!