Időjárás

Napsütéses, őszi időnk lesz.

 

Kedden nem érvényesül semmilyen fronthatás hazánkba. Összességében kellemes, őszi időre számíthatunk. Többfelé lehetnek gomolyfelhők, de általánosságban a napsütésé lesz a főszerep. A szél erős délkeleti lesz.

 

Hajnalban 0,5 fok várható, míg a hőmérséklet csúcsértéke napközben a 12, 17 fokot fogja majd elérni. Késő estére 5, 10 fokra hűl vissza a levegő.

 

ORVOSMETEROLÓGIA

Kedden nem érkezik semmilyen front hazánkba, de tapasztalhatnak kellemetlenséget az időjárásra érzékenyek. A reggeli órában általános lesz az ízületi fájdalom. Ez a nap folyamán mérséklődik majd, de érdemes egy kis tornát, nyújtást végezni a tünetek enyhítése érdekében. Általános lesz továbbá a fejfájás, amit a szél csak még tovább ront. Nagy a megfázásveszély, ezért érdemes rétegesen öltözködni. Ügyeljen a megfelelő vitaminmennyiségre is, hiszen a szervezetnek most nagy szüksége van rá! A koronavírus elkerülése végett fokozottan ügyeljen a higiéniára, mosson gyakran kezet, hordjon maszkot és kerülje a nagyon zsúfolt tereket! 

 

KÖZLEKEDÉSMETEROLÓGIA

A közlekedés során befolyásoló tényező lehet az erős szél. Vezessen óvatosan és ügyeljen magára, valamint embertársaira is!