zöldségágyon sült bacon-ös amur
hozzávalók
1 db kb 3 kg-os amur
1,5 kg burgonya
1 tv paprika
2 db paradicsom
1 fej lilahagyma
2 kis pohár tejföl
30 dkg kockázott bacon
1 dl víz


elkészítés
Az amurt megnyúzzuk, kitisztítjuk, a fejét és a farok részt levágjuk, (ezek halászlébe felhasználhatóak), majd kb 2 cm vastagra felszeletjük. Egy mélyebb tepsit veszünk elő. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd azokat beletesszük a tepsibe. Megsózzuk, majd a tetejére szórjuk a kockázott bacont. A lilahagymát meghámozzuk, majd felszeleteljük. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük. A baconos burgonya tetejére tesszük a szeletelt zöldségeket. Mikor ez kész, az amur szeleteket is a tepsibe tesszük. A tejfölt 1-2 csipet sóval kikeverjük, majd megkenjük vele a hal szeleteket. Erre még néhány szelet lilahagymát tehetünk. A vizet a tepsibe öntjük, majd lefóliázzuk azt és forró sütőbe tesszük. Kb 25 percig teljes lángon sütjük, majd levesszük a fóliát és további 30 percig sütjük takarék lángon. Az étel ennyi idő alatt készre sül, a burgonya és a zöldségek puhák és zamatosak lesznek, a hal pedig omlós.
Szakács: Nemes-Pádár Csilla
2 szavazat
<< Vissza a receptekhez