RECEPT
Francia hagymás burgonyaleves tejszínnel megbolondítva.
Hozzávalók négy személyre:
5 dl húsleves alaplé
4 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma
4 szál póréhagyma
1 evőkanál margarin
1,2 dl 12%-os zsírtartalmú tejszín
Őrölt bors
Tengeri só
Elkészítés:
A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, kockára szeleteljük fel. A vöröshagymát és a póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A margarint közepes hőfokon olvasszuk meg, és üvegesre pároljuk a póréhagymát és a vöröshagymát. Vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a húsleves alaplevet. Lassú tűzön fél óráig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pürésítsük turmixgépben, majd tegyük hűtőszekrénybe körülbelül 2 órára. Fogyasztás előtt adjuk hozzá a tejszínt, és alaposan keverjük össze. Tálaláskor díszíthetjük finomra vágott metélőhagymával vagy snidlinggel.
Tápérték egy adagban:
- Energia: 259 kcal
- Szénhidrát: 43 g
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 7 g
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!