RECEPT

Francia hagymás burgonyaleves tejszínnel megbolondítva.

Hozzávalók négy személyre: 

5 dl húsleves alaplé

4 db közepes burgonya

1 db vöröshagyma

4 szál póréhagyma

1 evőkanál margarin

1,2 dl 12%-os zsírtartalmú tejszín

Őrölt bors

Tengeri só

 

 

étel

 

 

 

Elkészítés: 

A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, kockára szeleteljük fel. A vöröshagymát és a póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A margarint közepes hőfokon olvasszuk meg, és üvegesre pároljuk a póréhagymát és a vöröshagymát. Vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a húsleves alaplevet. Lassú tűzön fél óráig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pürésítsük turmixgépben, majd tegyük hűtőszekrénybe körülbelül 2 órára. Fogyasztás előtt adjuk hozzá a tejszínt, és alaposan keverjük össze. Tálaláskor díszíthetjük finomra vágott metélőhagymával vagy snidlinggel.

Tápérték egy adagban: 

  • Energia: 259 kcal
  • Szénhidrát: 43 g
  • Fehérje: 6 g
  • Zsír: 7 g

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.