RECEPT
Olaszos zöldségfalatkák, ahogyan mindenki szereti.
Hozzávalók:
Friss zöldségek ízlés szerint válogatva az alábbiakból:
Sárgarépa, kígyóuborka, kaliforniai paprika, zöldpaprika, fürtös paradicsom, hónapos retek, édeskömény
Vékonyra szeletelt füstölt sonka
Extra szűz olívaolaj
Balzsamecet
Tengeri só
Magvas kenyérkockák pirítva
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, ízlés szerint szeleteljük fel mindet. Kisebb tálkába öntsük az olívaolajat, a balzsamecetet és sózzuk meg. A zöldségfalatkákat ebbe a sózott mártásba mártogathatjuk. Kínáljunk mellé pirított kenyérkockákat és sonkaszeleteket, de akár kis szendvicseket is formázhatunk belőle, amelyeket fogpiszkálóval rögzíthetjük.
Tanács:
Lisztérzékeny személyek a kenyeret helyettesíthetik puffasztott rizsszelettel, vagy el is hagyhatják az ételből.
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!