RECEPT

Megunhatatlan kekszes tejszínes tonhal zellerrel és barna rizzsel.

Hozzávalók négy személy részére: 

300 g tonhalkonzerv

400 g barna rizs

2 evőkanál vaj

1 szál szárzeller

10 db sós kréker keksz

6 dl zsírszegény tej

2 evőkanál liszt

1 mokkáskanálnyi vágott kapor

Tengeri só,

őrölt bors

 

recept

 

 

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt szárzellert, amit üvegesre párolunk. A lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük a kaporral, a sóval és a frissen őrölt borssal. A barna rizst pároljuk puhára, adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze. Tegyük egy tepsibe a tonhalas rizst, amit leöntünk a zelleres mártással. A tetejét megszórjuk az apró darabokra zúzott keksszel. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig süssük össze.

 

Tápérték egy adagban: 

  • Energia: 334 kcal
  • Szénhidrát: 43 g
  • Fehérje: 18 g
  • Zsír: 10 g

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.