RECEPT

Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával.

Hozzávalók négy személy részére

1 darab körte

1 darab őszibarack

30 dkg eper

1 liter víz

50 dkg barnacukor

8 gombóc vanília fagylalt

4 evőkanál pirított mandula

 

 

komp425u

 

 

Elkészítés

Egy edényben keverjük el a vizet a cukorral, majd forraljuk fel, és főzzük 5 percig gyakori kavargatás mellett. A körtét és a barackot szeleteljük cikkekre, az epreket mossuk meg. A gyümölcsöket mártsuk a forró szirupba (körtecikkeket 1 percig, a barackokat és az epreket körülbelül 10-10 másodpercig). A szirupot addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Gyümölcskelyhet töltsünk meg rétegesen: alulra 1 gombóc fagylalt, majd1 sor körte, 1 sor barack, 1 sor eper, 1 gombóc fagylalt, és végül szórjuk meg a pirított mandulával. 1 evőkanálnyi szirupot csepegtessünk a mandula tetejére, és azonnal tálaljuk.

 

Tápérték egy adagban

  • Energia: 380 kcal
  • Szénhidrát: 55 g
  • Fehérje: 4 g
  • Zsír: 16 g

 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.