3 tipp a szívbetegségek elkerüléséhez

Noha sok esetben gyógyszeres kezelésre is szükség van, az életmódváltás is elkerülhetetlen.

A koleszterin hatékony kezeléséhez az orvosi tanácsok és a gyógyszeres kezelés mellett életmódváltásra is szükség van. Ezt azonban nem mindig egyszerű megvalósítani, pedig ha betartunk néhány egyszerű és praktikus tanácsot, akkor egészen biztosan remekül fogjuk magunkat érezni a bőrünkben.

Együnk több zöldséget és gyümölcsöt

Tegyünk a saját és vendégeink tányérjára minél több gyümölcsöt és zöldséget, hiszen ez segít az LDL, azaz a "rossz" koleszterin csökkentésében. Ezek az ételek nem tartalmaznak koleszterint, ráadásul így kevesebb zsíros ételt is fogyasztunk.

Reggelizzünk teljes kiőrlésű gabonákat

A teljes kiőrlésű gabonák, mint amilyen például azabkása tökéletes reggeli azok számára, akik odafigyelnek a koleszterinszintjükre. Rost- és szénhidráttartalmuk miatt ugyanis tovább érezzük magunkat jóllakottnak, ezért nincs szükség tízórai fogyasztására sem. Emellett segítenek a "rossz" koleszterint is csökkenteni, azaz kiváló alapanyagok a fogyókúrához is.

Figyeljünk oda a zsírbevitelre

Az emberi szervezetnek szüksége van némi zsírra, ami akár a napi kalóriabevitel 25-30%-a is lehet. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zsírt fogyasztunk. A telített zsírok - amelyek például a vajban és a pálmaolajban találhatók - és a transzzsírok emelik az LDL koleszterinszintet. Még a jó zsíroknak is van kalóriatartalmuk, ezért mértékkel együk.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.